samekniv

Å ha en pålitelig kniv er en forutsetning for alle eventyrelskere. Samekniver – som produsert etter århundrer gamle samiske tradisjoner – er kjent for sin kvalitet og funksjonalitet. Her hos Smijernsbua er vi stolte av å tilby et bredt utvalg av samekniver som kombinerer tradisjonelt håndverk med moderne teknikk. I dette innlegget vil vi fokusere på hvordan man velger den perfekte samekniven basert på design og materialkvalitet.


Hva bør du se etter når du velger en samekniv?

Design og materialkvalitet

Sameknivenes design er basert på et fastsatt sett med tradisjonelle prinsipper, men det finnes også variasjoner basert både på funksjonalitet og estetikk. Hovedelementene i en samekniv inkluderer bladet, skaftet, og beslaget. Et kvalitetsblad er ofte laget av karbonstål, mens skaftet er vanligvis laget av saktevoksende bjørk, og messing brukes ofte for beslagene.

En av modellene vi er spesielt stolte av er 3.5" Samekniv. Produksjon av samekniver er basert på en gammel kulturtradisjon. I våre kniver brukes samme type stål, karbonstål i bladet, saktevoksende bjørk i skaft og messing i beslag, i dag som for 100 år siden.

For de som foretrekker et mer klassisk uttrykk, tilbyr vi også Samekniv Old Fashion 9". Det unike med denne modellen er blåneringen i bladet. Skaftet er preparert med tjæreolje. Våre øvrige knivskaft prepareres / kokes i en spesiell linoljeblanding. For at det skal være riktig "Old Fashion", har vi etter herdingen beholdt patinafargen i bladet med blånering utpå, tilsvarende det som gjøres med geværløp. Fordelen med dette er at stålet dermed ikke er så utsatt for rust. Mange brukere erfarer knivene som skarpere enn de med blankt stål. "Old Fashion" knivene ser "gamle" ut, selv om de er nye.


Hva koster en samekniv?

Prisen på en samekniv kan variere avhengig av størrelse, design, og materialkvalitet. Våre priser på samekniv er fra 1480 kr til 2800 kr. 

samekniver

For eksempel, vår Samekniv 8" m/fingervern med pris 1 998,00 , er spesielt designet for Forsvarets behov. Denne kniven stammer fra en anbudskonkurranse der Knivsmed Strømeng overvant flere store europeiske knivprodusenter. Uten tvil er det kvaliteten og funksjonaliteten som taler for seg selv her. 

Pris informasjon for alle våre samekniver finner du på nettsiden vår.




Hvorfor Samekniv?

Samekniver er populære på grunn av deres rike historie og tradisjonelle håndverk. De stammer fra samisk kultur, hvor knivene ikke bare har vært viktige verktøy for overlevelse, men også symboler på håndverksskikk og kulturell identitet. Sameknivene er kjent for deres holdbarhet, funksjonalitet og estetikk, og de er laget med materialer som karbonstål og bjørk, behandlet for å motstå de harde arktiske forholdene. Denne kombinasjonen av historisk betydning og praktisk bruk gjør samekniver til et attraktivt valg for både samlere og friluftsfolk.

Når du velger en samekniv, investerer du ikke bare i et verktøy, men også i en håndverkstradisjon som har overlevd i generasjoner.


Ta gjerne en titt på vårt brede sortiment av samekniver og vet at du investerer i et produkt av høy kvalitet som er bygget for å vare. God tur på ditt neste utendørs eventyr!